arsenal mot liverpool fc laguppställning

Lars Guntersson

Den kommande matchen mellan Arsenal och Liverpool FC är en av de mest efterlängtade i Premier League denna säsong. Båda lagen har mycket på spel – Liverpool behöver en seger för att ha en chans att kvalificera sig för Europa League, medan Arsenal behöver en seger för att hålla sina hopp om att vinna Premier League vid liv. Historiskt sett har dessa två lag haft några minnesvärda möten. I deras senaste möte på Emirates Stadium vann Arsenal med 1-0 tack vare ett mål av Abou Diaby. Just nu ligger Arsenal tre poäng bakom ligaledarna Manchester United, medan Liverpool ligger på femte plats.

Arsenal: Lagöversikt

Våren 2023 har varit tuff för Arsenal. Laget har blivit utslaget ur fyra turneringar på bara några veckor. De förlorade Carling Cup-finalen mot Birmingham, blev utslagna ur Champions League av Barcelona och blev utslagna ur FA Cupen av Manchester United. Trots dessa motgångar har Arsenal fortfarande chansen att vinna Premier League.

Arsene Wenger, Arsenals manager, har fått blandade reaktioner från fansen. Vissa kräver förändring på grund av bristen på titlar och de senaste nederlagen. I deras senaste match mot Blackpool vann Arsenal med 3-1, med mål från Emmanuel Eboue och Abou Diaby. Dock skadade målvakten Manuel Almunia sig under uppvärmningen och ersattes av Jens Lehmann. Inför den kommande matchen mot Liverpool förväntas Wojciech Szczesny starta i mål.

Liverpool: Lagöversikt

Liverpool kommer från en imponerande 3-0-seger mot Manchester City, där Andy Carroll gjorde sina två första mål för klubben. John Flanagan gjorde sin debut och presterade bra, och förväntas starta mot Arsenal. Jay Spearing spelade också en nyckelroll på mittfältet i den senaste matchen.

Daniel Agger, Martin Kelly, Glen Johnson och Steven Gerrard kommer att missa matchen på grund av skador. Jonjo Shelvey är tillbaka från skada och ingår i truppen.

Statistik och Rekord

När det gäller statistik, har Liverpool vunnit 14 Premier League-matcher mot Arsenal, medan Arsenal har vunnit 11 och det har varit 12 oavgjorda. Liverpool har bara hållit nollan en gång i sina senaste 27 möten med Arsenal. Liverpool har inte vunnit någon av sina senaste tio ligamatcher på Arsenal, och deras senaste seger på Emirates kom i februari 2000. Arsenal har gjort mål i sina senaste 15 matcher mot Liverpool, och Liverpool har inte vunnit någon av sina senaste 13 matcher mot Arsenal i alla tävlingar.

Matchdetaljer och Sändningsinformation

Matchen kommer att spelas den 9 april 2023 på Anfield i Liverpool, England. Domare för matchen är Andre Marriner. Matchen kommer att sändas på Viasat Fotboll, Viasat Premier League HD och Viasat Fotboll HD.

Avslutning

Arsenal mot Liverpool FC laguppställning kommer att vara en avgörande faktor i denna match. Båda lagen har mycket att spela för och kommer att göra allt för att säkra en seger. Denna match är inte bara viktig i kontexten av Premier League-säsongen, utan kommer också att ha en stor inverkan på lagenas framtid. Så se till att inte missa denna spännande match!