Kylian Mbappé: Hur Mycket Tjänar Fotbollsstjärnan?

Lars Guntersson

Kylian Mbappé är en av världens mest framstående fotbollsspelare, med en karriär som sträcker sig från hans tidiga dagar i AS Monaco till hans nuvarande position i Paris Saint-Germain (PSG) och det franska landslaget. Den unga franska spelaren har redan skördat stora framgångar på fotbollsplanen, inklusive att vinna Ligue 1-titeln, Coupe de France-titlarna och att bli en nyckelspelare i Frankrikes seger i 2018 års FIFA World Cup. Men hur mycket tjänar Kylian Mbappé? Detta är en fråga som många ställer sig, och svaret är ganska imponerande.

Kylian Mbappés lön

Mbappés kontrakt med PSG är en betydande källa till hans inkomster. Hans årliga bruttolön är rapporterad att vara 72 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 800 miljoner SEK. Detta gör honom till en av de bäst betalda fotbollsspelarna i världen, till och med överträffar stjärnor som Lionel Messi och Neymar Jr.

För att sätta detta i perspektiv, är den genomsnittliga lönen i Sverige 37,100 SEK per månad, vilket motsvarar en årlig lön på 445,200 SEK. Det betyder att det skulle ta någon med en genomsnittlig lön 2,181 år att tjäna vad Mbappé tjänar på ett år. Mbappé tjänar den genomsnittliga svenska årliga lönen på bara 4 timmar, en daglön (vid den genomsnittliga svenska lönen) på 1 minut, och han skulle kunna köpa en normal villa i Sverige varje dag utan ett lån.

Ytterligare inkomstkällor

Förutom sin lön från fotboll, tjänar Mbappé ytterligare pengar genom varumärkessamarbeten och sociala medier. Han har över 70 miljoner följare på Instagram, vilket gör honom till en attraktiv partner för varumärken som vill nå ut till en global publik.

Han har ingått partnerskap med flera stora varumärken, inklusive Nike och Hublot, och dessa avtal ger honom betydande inkomster utöver hans fotbollslön. Det är också värt att notera att hans framgång som en högprofilerad atlet ger honom finansiella fördelar som sträcker sig bortom hans direkta inkomster, inklusive ökad marknadsföringsvärde och möjligheter till framtida inkomster efter hans fotbollskarriär.

Mbappés kontraktsdetaljer

Mbappés kontrakt med PSG innehåller flera bonusar, inklusive en sign-on bonus och lojalitetsbonusar. Enligt rapporter är kontraktets totala värde 7 miljarder SEK, vilket inkluderar en sign-on bonus på 180 miljoner euro (ungefär 2 miljarder SEK) betalad i tre delbetalningar, och lojalitetsbonusar på 70 miljoner euro (775 miljoner SEK) 2023, 80 miljoner euro (885 miljoner SEK) 2024, och 90 miljoner euro (995 miljoner SEK) 2025.

Dessa siffror har dock varit föremål för kontrovers, med PSG som förnekar att de är korrekta och överväger rättsliga åtgärder mot Le Parisien, tidningen som först rapporterade detaljerna. Trots denna kontrovers, är det klart att Mbappés kontrakt är bland de mest lukrativa i sportvärlden.

Mbappés finansiella inverkan på fotboll

Mbappés höga lön har betydande inverkan på fotbollsindustrin. Hans lön sätter en ny standard för spelarlöner och överföringsavgifter, vilket kan påverka andra klubbar och spelare. Dessutom har hans kommersiella värde som spelare och varumärke en stor inverkan på fotbollens ekonomi.

Mbappés filantropiska insatser

Trots sin enorma rikedom, har Mbappé inte glömt att ge tillbaka till samhället. Han är involverad i flera välgörenhetsinitiativ och har bidragit till olika sociala orsaker och stiftelser. Dessa filantropiska insatser har haft en positiv inverkan på hans offentliga image och arv.

Mbappés framtida inkomster och finansiella utsikter

Med tanke på hans unga ålder och hans framstående position inom fotbollen, är det troligt att Mbappés inkomster och finansiella tillväxt kommer att fortsätta att öka i framtiden. Han har potential att tjäna ännu mer pengar genom ökade varumärkessamarbeten och kontrakt, och hans framgång på fotbollsplanen kommer sannolikt att fortsätta att driva hans finansiella framgång.

Hur mycket tjänar Kylian Mbappé?

Sammanfattningsvis är Kylian Mbappé en av de mest framstående och bäst betalda fotbollsspelarna i världen. Hans inkomster från fotboll, varumärkessamarbeten och sociala medier gör honom till en av de mest framgångsrika atleterna i världen, både på och utanför fotbollsplanen. Hans framgångar visar att det finns enorma finansiella möjligheter inom fotbollen, och hans karriär kommer sannolikt att fortsätta att ha en stor inverkan på sportens ekonomi i framtiden.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om hur mycket Kylian Mbappé tjänar.

Hur mycket tjänar Kylian Mbappé?

Kylian Mbappé tjänar enligt uppgifter 971 miljoner SEK per år, vilket motsvarar cirka 80,9 miljoner SEK per månad, 2,6 miljoner SEK per dag, 110 800 SEK per timme, 1 847 SEK per minut och 31 SEK per sekund. Dessa siffror är brutto, innan skatt.

Hur mycket tjänar Kylian Mbappé jämfört med andra fotbollsspelare?

Kylian Mbappé är en av de högst betalda fotbollsspelarna i världen. De fem högst betalda spelarna för närvarande är Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar Jr och Oscar. Ronaldo tjänar 2,2 miljarder SEK, medan Mbappé tjänar 971 miljoner SEK.

Hur lång tid skulle det ta för en person med genomsnittlig lön att tjäna vad Mbappé tjänar på ett år?

Med en genomsnittlig lön på 37 100 SEK per månad i Sverige skulle det ta en person 2 181 år att tjäna vad Mbappé tjänar på ett år.

Hur mycket tjänar Mbappé jämfört med genomsnittlig lön i Sverige?

Mbappé tjänar den genomsnittliga svenska årslönen på bara 4 timmar, tjänar en dags arbete (med genomsnittlig svensk lön) på 1 minut och har möjlighet att köpa en normal villa i Sverige varje dag utan lån.

Hur mycket tjänar Mbappé utöver sin fotbollslön?

Förutom sin årliga lön har Mbappé rapporterats ha skrivit på ett treårigt kontrakt med PSG, inklusive en bonus på mellan 1,5-3 miljarder SEK. Han tjänar också pengar genom samarbeten med varumärken och sociala medier, där han har över 70 miljoner följare på Instagram.