Neymar: Hur Mycket Tjänar Fotbollsspelaren?

Lars Guntersson

Neymar da Silva Santos Júnior, mer känd som Neymar, är en brasiliansk fotbollsspelare som för närvarande spelar för Paris Saint-Germain och det brasilianska landslaget. Han är en vänster ytter och forward, och hans tröjnummer är 10. Men frågan som många ställer är, ”Hur mycket tjänar Neymar?”.

Neymars klubbkarriär

Neymar började sin klubbkarriär hos Santos 2009 och gjorde sin debut den 7 mars samma år. Han skrev på för FC Barcelona våren 2013 och spelade för klubben fram till augusti 2017. Efter att ha lämnat Barcelona gick Neymar till Paris Saint-Germain och skrev på ett femårigt kontrakt som sträckte sig till september 2022. Hans övergång till Paris Saint-Germain kostade 222 miljoner euro, vilket gjorde det till den dyraste övergången i historien vid den tidpunkten.

Neymars internationella framgångar

Neymar har haft en framgångsrik internationell karriär med det brasilianska landslaget. Han har representerat Brasilien i olika turneringar, inklusive de olympiska spelen, där han vann en silvermedalj 2012 och en guldmedalj 2016. Neymar har också spelat i FIFA:s världscup, där han presterade bra men missade de senare stadierna av turneringen 2014 på grund av skada.

Utmärkelser och hedersbetygelser

Under sin karriär har Neymar uppnått otaliga utmärkelser och hedersbetygelser. Han har vunnit flera ligatitlar, inhemska cupar och internationella klubbturneringar med Santos, Barcelona och Paris Saint-Germain. Neymar har också mottagit individuella utmärkelser, inklusive FIFA Puskás Award för det vackraste målet 2011.

Neymars lönefördelning

För att förstå ”Hur mycket tjänar Neymar”, låt oss bryta ner hans inkomster. Neymars årliga lön är 895,446,453.00 kr. Detta bryts ner till en månadslön på 74,620,537.75 kr, en veckolön på 17,220,124.10 kr och en daglig lön på 3,444,024.82 kr.

Neymars inkomster över åren

Neymars inkomster över åren har varierat. Forbes rapporterade i maj 2023 att Neymar tjänade 85 miljoner dollar. I oktober 2022 rapporterade Forbes hans on-field inkomster som 55 miljoner dollar och off-field inkomster som 32 miljoner dollar. I augusti 2022 rapporterade Capology hans inkomster som €53,360,000. I maj 2021 rapporterade Forbes hans inkomster som $95 miljoner, med $76 miljoner på planen och $19 miljoner utanför planen.

Ytterligare inkomstkällor

Utöver hans lön och sponsringar har Neymar ytterligare inkomstkällor. Dessa inkluderar potentiella intäktsströmmar som sponsoravtal, försäljning av varor och investeringar. Han rapporteras också få en extra fem miljoner kronor varje månad om han uppfyller vissa krav. Dessa krav inkluderar att hälsa och göra sig tillgänglig för fans före och efter matcher, samt att inte offentligt kritisera lagets taktik eller PSG som klubb.

Neymars inverkan på fotbollsindustrin

Neymars höga lön och lukrativa sponsringar har satt nya standarder för spelarkompensation. Detta har haft konsekvenser för klubbfinanser, övergångsavgifter och den totala marknadsvärdet på spelare.

Slutsats

För att svara på frågan ”Hur mycket tjänar Neymar”, kan vi säga att hans inkomster kommer från en mängd olika källor, inklusive hans lön, sponsringar och andra inkomstkällor. Hans framgång som fotbollsspelare och hans betydande inverkan på industrin kan inte förnekas. Med tanke på Neymars fortsatta inflytande och potentiella framtida inkomster, kan vi förvänta oss att hans inkomster kommer att fortsätta att vara imponerande.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar relaterade till ”Hur mycket tjänar Neymar”:

Hur mycket tjänar Neymar per år?

Neymars årliga lön är 895 446 453,00 kr.

Vad är Neymars månadslön?

Neymars månadslön är 74 620 537,75 kr.

Hur mycket tjänar Neymar per vecka?

Neymar tjänar 17 220 124,10 kr per vecka.

Vad är Neymars dagliga lön?

Neymar har en daglig lön på 3 444 024,82 kr.

Hur mycket har Neymar tjänat totalt under sin karriär?

Enligt Forbes tjänade Neymar 85 miljoner dollar fram till maj 2023.