Italiens fotbollsresa: från dominansen under Euro 2020 glans till VM-besvikelse

Peter

italy soccer

Italiens fotbollslag presterade bra under EM 2020. Deras spel var strategiskt, och de samarbetade bra. Vissa spelare utmärkte sig. Deras vinst var imponerande, men inte exceptionell. Laget visade teknisk skicklighet och taktisk förmåga, men det var inte enastående. De vann sin andra EM-titel, och det gav fansen några minnesvärda stunder.

Det oförutsedda misslyckandet i VM-Kvalet

Det oväntade misslyckandet i VM-kvalet kom som en stor besvikelse efter Italiens tidigare dominans under EM 2020. Det berodde till stor del på spelare som Chiesa, vars explosiva spel och förmåga att anfalla var avgörande i den vinnande 4-3-3-formationen.

Samtidigt utgjorde det legendariska duon Chiellini och Bonucci en viktig del av försvaret, och deras erfarenhet och samspel var avgörande för Italiens förmåga att hålla motståndarna från att göra mål.

Deras frånvaro under VM-kvalet i Qatar skapade ett tydligt gap i laget. Det verkade vara svårt att hantera de utmaningar som uppstod under kvalet utan dessa nyckelspelare. Chiesas skada samt Chiellini och Bonuccis pensionering var de främsta problemen.

För Italien blev det en tid för självreflektion och en omprövning av strategierna utan dessa stjärnspelare. Laget stod inför behovet av att taktiskt omorientera sig, anpassa sig till en förändrad trupp och hitta nya styrkor.

Taktisk analys av Italiens spelstil

Efter sammanbrottet i VM-kvalifikationerna var det oundvikligt med förändringar. Med Luciano Spalletti som tränare genomfördes en generationsväxling. Ungdomar som Raspadori, Moise Kean och Udogie fick sina chanser.

Även om 4-3-3-uppställningen fortsatte, var det tydliga förändringar i laguppställningen. Under Spallettis ledning blev Italiens spelstil mer dynamisk och varierad, med unga spelare som Raspadori och Kean som tillför ny energi och kreativitet i anfallet.

Udogies framsteg som vänsterback gav försvaret en ny dimension. Denna förnyelse innebar också en större betoning på snabbare bollrörelse och en mer direkt offensiv strategi. Spalletti arbetade för att balansera erfarenhet med ung entusiasm, vilket gav laget en friskhet som tidigare saknades. Italien började också experimentera med olika spelkombinationer, vilket gjorde dem mer oförutsägbara och svåra att bedöma för sina motståndare.

Euro 2024: framtidsutsikter och odds

När vi blickar framåt mot EM 2024 ser Italiens chanser lovande ut, och även odds fotbolls EM 2024 placerar dem bland de åtta främsta favoriterna med odds 17. Dessutom är möjligheten att hamna bland de två bästa bedömd till oddset 7,50, vilket ger anledning till försiktig optimism.

Italiens landslag befinner sig i en uppbyggnadsfas, men de unga spelarnas potential ger en viss anledning till hopp. Italien har alltid varit en fotbollsnation med en rik historia. Deras resa från framgång till besvikelse och nu återigen hopp är en berättelse om uthållighet och anpassningsförmåga.

Det är en berättelse som fortsätter att inspirera och engagera fotbollsentusiaster runt om i världen. Med den förnyade laguppställningen och de strategiska förändringarna ser Italien fram emot en spännande framtid. Inför EM 2024 har laget möjlighet att visa upp sin förnyade styrka och förmåga att överraska på den europeiska fotbollsscenen.