man city mot liverpool laguppställning

Lars Guntersson

Det är alltid en spännande tid när två av Englands mest framstående fotbollslag, Manchester City och Liverpool, möts på planen. Denna artikel kommer att fokusera på laguppställningen för den kommande matchen mellan dessa två giganter. Vi kommer att diskutera vilka spelare som förväntas starta och vilka taktiska strategier lagen kan använda sig av. Så låt oss dyka rakt in i ”man city mot liverpool laguppställning”.

Historisk Översikt av Rivaliteten

Rivaliteten mellan Manchester City och Liverpool har sina rötter i mitten av 2010-talet. Manchester City vann Premier League-titeln 2013-14 med bara två poäng före Liverpool. I UEFA Champions League-kvartsfinalen 2017-18 vann Liverpool med 5-1 mot City. Säsongen 2018-19 vann City titeln på sista dagen med 98 poäng, medan Liverpool slutade med 97 poäng. Följande säsong vann Liverpool titeln med 99 poäng, 18 poäng före City. Säsongen 2021-22 vann City återigen titeln på sista dagen, en poäng före Liverpool.

Liverpools Förväntade Laguppställning och Taktik

Liverpool förväntas starta med följande spelare: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Enrique, Gerrard, Lucas, Allen, Suarez, Sterling och Borini. Daniel Agger kommer att missa matchen på grund av avstängning, och det är osäkert om Andy Carroll kommer att vara tillgänglig. Liverpool kommer att förlita sig på sin starka mittfältare, Gerrard, och deras snabba anfallare, Suarez och Sterling, för att skapa målchanser.

Manchester Citys Förväntade Laguppställning och Taktik

Manchester City kommer att vara utan Sergio Aguero, Gareth Barry och Micah Richards på grund av skador. De har hittills gjort en värvning i transferfönstret, Jack Rodwell från Everton. De förväntas starta med följande spelare: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy, Silva, De Jong, Toure, Nasri, Dzeko och Tevez. City kommer att förlita sig på sitt starka mittfält, ledda av Silva och Toure, för att kontrollera spelet och skapa målchanser.

Huvud-till-Huvud Statistik och Senaste Form

Liverpool och City har mötts 152 gånger i ligan, med Liverpool som vinnare i 75 av dessa matcher. Liverpool har bara förlorat fyra av sina 24 senaste ligamatcher mot City, och bara sex av sina senaste 39. Jordan Henderson gjorde sitt första Liverpool-mål mot City för ett år sedan i en 3-1 hemmaseger. Liverpools största hemmaseger mot City var 6-0 i oktober 1995.

Nyckelspelare att Titta på

Från Liverpool är det Steven Gerrard och Luis Suarez som kommer att vara de stora hoten. Gerrard, med sin förmåga att styra spelet från mittfältet, och Suarez, med sin snabbhet och målfarlighet, kommer att vara avgörande för Liverpools framgång. Från Manchester City är det David Silva och Yaya Toure som kommer att vara de stora hoten. Silva, med sin kreativitet och förmåga att skapa målchanser, och Toure, med sin fysiska styrka och förmåga att göra mål, kommer att vara avgörande för Citys framgång.

Förutsägelser och Förväntningar

Det är svårt att förutsäga utfallet av denna match. Båda lagen har starka lag och är i bra form. Men med tanke på Liverpools starka hemmaform och Citys skadelista, kan Liverpool vara favoriter att vinna. Men som vi alla vet, i fotboll kan allt hända.

Slutsats

Oavsett utfallet av matchen, kommer det att bli en spännande match att titta på. Med två av Englands bästa lag som möts, och med så mycket på spel, kommer det att bli en match att minnas. Så missa inte ”man city mot liverpool laguppställning” och se till att titta på matchen.