osasuna mot real madrid laguppställning

Lars Guntersson

Syftet med denna detaljerade och långa artikel är att ge en utförlig laguppställning för matchen mellan Osasuna och Real Madrid. Här kommer du att hitta all information du behöver om vilka spelare som förväntas starta i denna spännande match.

Matchen mellan Osasuna och Real Madrid är ett av de mest efterlängtade mötena i den 29:e omgången av La Liga. Den kommer att äga rum den 17 mars 2024 på Estadio El Sadar i Pamplona, Spanien. Båda lagen har en stark historia och kommer att ge allt för att säkra tre poäng i denna viktiga match. Syftet med denna artikel är att ge en detaljerad laguppställning för matchen och ge dig all information du behöver inför denna spännande tillställning.

Bakgrund om Osasuna

Osasuna är en fotbollsklubb baserad i Pamplona, huvudstaden i regionen Navarra i Spanien. Klubben spelar i den högsta divisionen i spansk fotboll, även känd som La Liga. Osasuna har en rik historia och har deltagit i UEFA Champions League och UEFA Cup (nu Europa League), där de nådde semifinalen säsongen 2006/2007. Klubben har spelat totalt 40 säsonger i den första divisionen, 37 i den andra och 13 i den tredje. För närvarande innehar de 14:e platsen i den spanska all-time-tabellen.

Osasuna är en av fyra professionella fotbollsklubbar i Spanien som ägs helt av sina medlemmar, de andra är Real Madrid, FC Barcelona och Athletic Club. Klubben har en stor fotbollsskola med femton lag i lägre kategorier, inklusive två damlag, och samarbetsavtal med nästan hundra klubbar i Navarra.

Laget spelar sina hemmamatcher på Estadio El Sadar, som har en kapacitet på 23 576 åskådare. Klubben har en rik historia, och även om det finns olika källor som föreslår olika grundningsdatum, är den officiella datumen som valts för hundraårsfirandet 2020 den 24 oktober. Klubbens namn, Osasuna, betyder ”hälsa”, ”styrka” eller ”kraft” på baskiska.

Översikt av Real Madrid

Real Madrid är en framstående fotbollsklubb med en imponerande historia. Klubben är baserad i Madrid, Spanien, och spelar i La Liga. För närvarande rankas de på 14:e plats i ligan. Real Madrid har en stark rivalitet med FC Barcelona och Atlético Madrid, och deras möten är alltid mycket efterlängtade.

Real Madrid har tidigare mött Osasuna vid flera tillfällen. I dessa möten har Real Madrid varit det starkare laget och har vunnit sju gånger, spelat tre oavgjorda och förlorat inga matcher mot Osasuna. Detta gör att Real Madrid är favoriter inför den kommande matchen.

Laget spelar sina hemmamatcher på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid, som har en kapacitet på över 80 000 åskådare. Stadion är en av de mest ikoniska fotbollsarenorna i världen och har varit värd för flera stora evenemang, inklusive finalen i UEFA Champions League.

Real Madrid har en imponerande trupp med några av världens bästa spelare. Några av de mest framstående spelarna inkluderar målvakterna Thibaut Courtois och Andriy Lunin, försvararna Dani Carvajal och Éder Militão, mittfältarna Luka Modrić och Casemiro, samt anfallarna Karim Benzema och Vinícius Júnior. Dessa spelare kommer att vara nyckelfigurer i matchen mot Osasuna.

Senaste prestationer och statistik

För att få en bättre förståelse för lagen inför matchen är det viktigt att titta på deras senaste prestationer och statistik. Här är en översikt över Osasunas och Real Madrids senaste matcher och resultat:

Osasuna har spelat bra under de senaste matcherna och har lyckats få positiva resultat. De har vunnit två av sina fem senaste matcher, spelat två oavgjorda och förlorat en match. Laget har visat god offensiv och defensiv prestation under dessa matcher.

Real Madrid har haft en blandad form under de senaste matcherna. De har vunnit två av sina fem senaste matcher, spelat en oavgjord och förlorat två matcher. Laget har visat en stark offensiv prestation, men har haft problem med att hålla tätt bakåt.

För att få en mer detaljerad bild av lagen kan vi titta på statistiken från deras fem senaste matcher. Här är några viktiga statistikuppgifter:

 • Mål gjorda: Osasuna – 8, Real Madrid – 10
 • Mål insläppta: Osasuna – 5, Real Madrid – 7
 • Skott: Osasuna – 45, Real Madrid – 55
 • Skott på mål: Osasuna – 20, Real Madrid – 25
 • Räddningar: Osasuna – 15, Real Madrid – 12
 • Bollinnehav: Osasuna – 45%, Real Madrid – 55%
 • Frisparkar: Osasuna – 60, Real Madrid – 55
 • Gula kort: Osasuna – 7, Real Madrid – 5
 • Röda kort: Osasuna – 0, Real Madrid – 1
 • Offsides: Osasuna – 10, Real Madrid – 7
 • Straffar för: Osasuna – 1, Real Madrid – 2
 • Straffar emot: Osasuna – 0, Real Madrid – 1
 • Hörnor: Osasuna – 20, Real Madrid – 15

Dessa statistikuppgifter ger oss en inblick i lagen och deras prestationer under de senaste matcherna. Det är viktigt att notera att statistik inte alltid är en indikation på framtida resultat, men det ger oss en uppfattning om lagen och deras styrkor och svagheter inför matchen.

Förväntad laguppställning för Osasuna

Baserat på lagets senaste prestationer och tillgängliga spelare kan vi förvänta oss följande laguppställning för Osasuna:

 • Målvakt: Sergio Herrera
 • Försvarare: Nacho Vidal, David García, Aridane Hernández, Juan Cruz
 • Mittfältare: Lucas Torró, Jon Moncayola, Rubén García
 • Anfallare: Luis Ezequiel ”Chimy” Ávila, Ante Budimir, Kike Barja

Dessa spelare har varit nyckelfigurer för Osasuna under säsongen och förväntas starta i matchen mot Real Madrid. De kommer att spela en viktig roll i lagets taktik och strävan efter att säkra tre poäng.

Det är också viktigt att nämna att skador eller avstängningar kan påverka laguppställningen. Om någon av de förväntade spelarna inte är tillgängliga kan tränaren göra ändringar i laget. Det är alltid viktigt att vara medveten om sådana förändringar innan matchen.

Förväntad laguppställning för Real Madrid

Baserat på lagets senaste form och tillgängliga spelare kan vi förvänta oss följande laguppställning för Real Madrid:

 • Målvakt: Thibaut Courtois
 • Försvarare: Dani Carvajal, Éder Militão, David Alaba, Ferland Mendy
 • Mittfältare: Luka Modrić, Casemiro, Toni Kroos
 • Anfallare: Karim Benzema, Vinícius Júnior, Eden Hazard

Dessa spelare utgör kärnan i Real Madrids lag och förväntas starta i matchen mot Osasuna. De har visat stor talang och kapacitet under säsongen och kommer att vara nyckelfigurer i lagets jakt på seger.

Precis som med Osasuna är det viktigt att notera att skador eller avstängningar kan påverka laguppställningen för Real Madrid. Tränaren kan göra ändringar i laget beroende på tillgängligheten av spelare. Det är viktigt att vara medveten om eventuella förändringar innan matchen.

Slutsats

Matchen mellan Osasuna och Real Madrid är en av de mest spännande matcherna i La Liga. Båda lagen kommer att ge allt för att säkra tre poäng i denna viktiga match. I denna artikel har vi gett en detaljerad laguppställning för båda lagen baserat på deras senaste prestationer och tillgängliga spelare.

Osasuna förväntas starta med Sergio Herrera i målet, medan Real Madrid kommer att förlita sig på Thibaut Courtois. Båda lagen har starka försvarslinjer och talangfulla anfallare som kommer att vara nyckelfigurer i matchen.

Det är viktigt att notera att fotboll är en osäker sport och att resultatet av matchen kan påverkas av olika faktorer. Det är alltid spännande att följa med på dessa matcher och se vilket lag som kommer att ta hem segern.

Så se till att du inte missar matchen mellan Osasuna och Real Madrid och njut av spänningen i La Liga-fotbollen. Osasuna mot Real Madrid laguppställning kommer att vara avgörande för matchens utgång, så se till att du är uppdaterad med de senaste nyheterna och förväntningarna inför matchen.