psg mot olympique de marseille laguppställning

Lars Guntersson

Det är dags för en av de mest efterlängtade matcherna i Ligue 1 – Paris Saint-Germain (PSG) mot Olympique de Marseille. Denna klassiska rivalitet, känd som Le Classique, är alltid en höjdpunkt i fotbollskalendern. Matchen kommer att äga rum på Parc des Princes den 24 september 2023, med avspark kl 20:45. I skrivande stund ligger PSG på 14:e plats i Ligue 1, medan Marseille ligger strax före på 13:e plats. Denna artikel kommer att ge en detaljerad titt på ”psg mot olympique de marseille laguppställning”.

Tidigare Möten och Senaste Matchresultat

PSG och Marseille har en lång historia av tävlingar, med PSG som har överhanden i de senaste 10 mötena. PSG har vunnit 7 av dessa matcher, medan Marseille har vunnit 2 och 1 match har slutat oavgjort. Den senaste matchen mellan dessa två lag slutade med en imponerande 3-0 seger för PSG.

När det gäller de senaste matchresultaten för båda lagen, förlorade PSG sin senaste match mot Clermont med 2-3, medan Marseille förlorade mot Ajaccio med 1-0. Dessa resultat kommer säkert att påverka hur båda lagen närmar sig den kommande matchen.

Lagstatistik

Om vi tittar på genomsnittsstatistiken från de senaste fem matcherna, har PSG ett genomsnitt på 2,60 mål per match och släpper in 1,20 mål per match. De har ett genomsnitt på 17 skott per match, med 6,80 skott på mål. Å andra sidan har Marseille ett genomsnitt på 1,20 mål per match och släpper in 1,60 mål per match. De har ett genomsnitt på 13,40 skott per match, med 4,80 skott på mål. Dessa statistik kommer att spela en viktig roll i den kommande matchen.

PSG:s Förväntade Laguppställning

PSG:s nuvarande trupp är full av stjärnspelare, med namn som Neymar, Lionel Messi och Kylian Mbappé. Med Luis Enrique som tränare kan vi förvänta oss en stark startelva för PSG i den kommande matchen. PSG:s förväntade laguppställning kommer att vara stark, med spelare som har bevisat sin förmåga på högsta nivå. Deras styrkor ligger i deras offensiva kraft, medan deras svagheter kan vara i försvar, som visas i deras senaste förlust mot Clermont.

Olympique de Marseilles Förväntade Laguppställning

Marseille, å andra sidan, har en stark trupp med spelare som har visat sig vara starka konkurrenter i Ligue 1. Med tanke på deras nuvarande form och taktik, kan vi förvänta oss en stark startelva för Marseille i den kommande matchen. Marseilles styrkor ligger i deras försvar, medan deras svagheter kan vara i deras offensiv, som visas i deras senaste förlust mot Ajaccio.

Nyckelmatchningar och Taktik

Det finns flera nyckelmatchningar att se upp för i den kommande matchen. För PSG kommer mycket att bero på hur väl deras offensiva spelare, som Messi och Neymar, kan bryta igenom Marseilles försvar. För Marseille kommer mycket att bero på hur väl deras försvar kan stå emot PSG:s offensiva kraft.

När det gäller taktik kan vi förvänta oss att PSG kommer att försöka dominera spelet och skapa målchanser genom deras offensiva spelare. Å andra sidan kan Marseille försöka spela mer defensivt och försöka utnyttja kontringsmöjligheter.

Slutsats

Den kommande matchen mellan PSG och Olympique de Marseille är en av de mest efterlängtade matcherna i Ligue 1. Med PSG:s starka offensiv och Marseilles starka försvar, kommer det att bli en spännande match att se. Med tanke på de senaste resultaten och statistiken för båda lagen, kommer ”psg mot olympique de marseille laguppställning” att vara avgörande för utfallet av matchen. Så missa inte denna klassiska rivalitet och njut av spektaklet.